010 713 8526 wij@booop.nl

Waarschijnlijk herken je het wel: je bent enthousiast begonnen met het installeren van WordPress. De eerste hobbel is genomen. Maar dan komt het lastige, het professioneel customizen van WordPress is niet zo eenvoudig als het lijkt. Wij herkennen dit probleem. WordPress kan heel veel en je ziet tal van voorbeelden waarbij WordPress zodanig is aangepast tot een super website. Dat wil jij ook! Maar hoe kom je daar?

WordPress Customizing met Level up Tutorials

Om te beginnen, kun je bij Leveluptuts veel informatie over WordPress vinden. We schreven er al eerder over in deze blogpost. Level Up Tutorials geeft basis- en diepgaande uitleg over software zoals Magento en WordPress. Duidelijke videotutorials worden maandelijks, soms wekelijks op de website geplaatst. Een echte aanrader voor iedereen die iets met websites doet! Als je wilt weten hoe je WordPress professioneel kunt customizen, dan raden wij je aan om de tutorials over Customizing WordPress te bekijken. Les 1 leert jou hoe je een Child Theme kunt maken:

Customizing met kwalitatief hoofwaardige wordpress themes

WordPress kun je ook makkelijk customizen door een mooie theme te kiezen. Als je WordPress net vers hebt geïnstalleerd, dan zie je al enkele thema’s in de backend van wordpress staan. Dit aanbod is behoorlijk beperkt, maar gelukkig is er Themeforrest: een gróte collectie hoogwaardige wordpress themes. Het ontwikkelen van een goed Theme kost tijd en de ontwikkelaars van de themes werken niet helemaal voor niets, dus zijn de themes te koop. Gelukkig zijn er voor erg weinig geld al hele mooie themes verkrijgbaar!
Theme_forrest

 

Themes customizen door het CSS aan te passen

Nog een mooie tool, het aanpassen van een CSS van een theme. Erg handig, maar behoorlijk gevaarlijk. Als je een theme update, dan overschrijf je het originele bestand en is het aanpassen voor niets geweest. Niet handig! Wat wel handig is: de Custom CSS editor van Jetpack. Jetpack levert een uiterst krachtige plugin voor WordPress waarmee je onder andere CSS kunt aanpassen. Meer informatie tref je op de website van Jetpack.

Help! Ik kom er niet uit!

Geen paniek! Booop biedt niet alleen onbeperkte wordpress hosting, maar ook kan booop jou helpen met het stylen van jouw website. Neem hiervoor contact op met de helpdesk en we leggen je de details uit.