Hoe verwijs ik een extra domeinnaam naar mijn bestaande hostingpakket? Print

• 1

als je een hostingpakket met een domeinnaam in gebruik hebt bij boóóp, dan kun je heel eenvoudig een extra domeinnaam toevoegen die verwijst naar de domeinnaam die je al bij boóóp gehost hebt. Deze functie heet "Domain pointers" en kun je vinden onder Advanced Features in Direct Admin.

Om een domain pointer aan te maken, moet je inloggen op www.jouwdomein.nl:2222. Onder het kopje "Advanced Features" klik je op "Domain Pointers" en in het volgende scherm kun je de alias aanmaken. Vul de domeinnaam in die je naar jouw site wilt laten verwijzen.

Je kunt ook via http://booop.nl/mijn inloggen. Ga naar http://booop.nl/mijn/clientarea.php?action=products en klik op "Bekijk details" op de regel van de domeinnaam waar je in wilt loggen. Klik in het volgende scherm op "Login bij DirectAdmin". Onder het kopje "Advanced Features" klik je op "Domain Pointers" en in het volgende scherm kun je de alias aanmaken. Vul de domeinnaam in die je naar jouw site wilt laten verwijzen.

LET OP! De domainpointer kan alleen actief zijn als de DNS-instellingen van de nieuwe domeinnaam ook verwijzen naar het ip-adres van de server waarop jouw website gehost is.