domeinnaam verhuizen naar booop Print

  • 1

Als je een domeinnaam verhuist, wil je natuurlijk dat alles blijft werken. Je kunt zelf alles regelen voor het verhuizen van je domeinnaam.

De verhuisprocedure

Stel voor jezelf vast welke domeinnaam je wilt verhuizen en verdiep je in de verhuisprocedure daarvan. Er bestaan diverse procedures voor domeinnaamverhuizingen en ze zijn allemaal net even anders. In veel gevallen heb je een verhuiscode (EPP) nodig. Voorkom verrassingen door van tevoren goed op de hoogte te zijn. We helpen je graag als je vragen hebt!

Bepaal of er sprake is van een overdracht 

Wil je de domeinnaam overzetten op een andere naam, dan betaal je voor een overdracht bij de registry. Een overdracht kost bij ons vaak geld bij andere hosting partijen. Wij adviseren daarom altijd eerst de domeinnaam op met de huidige gegevens (eigenaar) naar ons toe te verhuizen en daarna de te naam stelling te veranderen.

Het verhuizen van een domeinnaam kan alleen wanneer de NAW gegevens die gebruikt worden om de verhuizing aan te vragen over een komen met de gegevens die bekend zijn bij de registry.

Maak een back-up van je website 

Maak voordat je de overeenkomst met je huidige provider beëindigt een back-up van je website (en eventuele database). Je bent dan in het bezit van de meest recente versie van je website. Maak ook een back-up van belangrijke e-mailberichten.

Wij kunnen tegen een kleine vergoeding ook je website voor je verhuizen als je dat wilt.

Vraag je verhuiscode aan 

Heb je een verhuiscode nodig, vraag die dan nu aan bij je huidige provider. Hij is verplicht je deze code binnen 5 dagen te verstrekken. Let op: zeg je diensten nog niet op! Vermeld duidelijk dat je je domeinnaam wilt verhuizen, en nog niet wilt opzeggen. Vraag je provider ook om een eventuele registrar lock te verwijderen.

In geval van een disput en of het niet verstrekken van de EPP / verhuis code dan kun je in geval van een .nl domeinnaam deze voorbeeld brief gebruiken :

https://www.sidn.nl/over-nl/domeinnaam-wijzigen/domeinnaam-verhuizen/voorbeeldtekst/

Vraag de diensten aan 

Je hebt nu alles klaar om de diensten aan te vragen. Vraag de hosting dienst aan en betaal deze. De hosting is gelijk actief en je kunt de website en eventueel database gelijk plaatsen.

Beëindig je huidige overeenkomst 

Na een week weet je zeker dat je website bij boóóp voor iedereen op de nieuwe locatie zichtbaar is. Beëindig daarna de overeenkomst met je huidige provider. Vraag altijd een bevestiging van opzegging.

Wat te doen bij een betalingsdispuut

Indien je huidige provider jou als particulier nog een volledige jaar termijn in rekening wil brengen wij hem dan op “de wet van dam” deze verbied dit. Voor bedrijven gaat dit echter niet op.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug